Elöző hétvégén – 2023.04.23. -Szigetszentmiklóson vettek részt fiatal játékvezetőink (Korosecz Patrik, Miháldinecz József, Urbán Vivien, Pók Írisz és Torma Kinga) az MKSZ JAB által szervezett Utánpótlás játékvezető képzésen.

A fiatalok beszámolója alább olvasható:

Az első előadás, melyet  Klucsó Jenő bácsi (volt nemzetközi játékvezető) tartott, a támadó szabálytalanságokról szólt. A védő és a támadó területek, különös tekintettel a valós vagy vélt támadó szabálytalanságokon volt a hangsúly. Átismételtük a már megtanult dolgokat, ami rendkívül hasznos volt.

A második előadást Horváth Márton (Marci) 🙂 tartotta- aki, jelenleg IHF nemzetközi játékvezető. Ez az előadás a  büntetésekről, a mérkőzés progresszivitásának felépítéséről, valamint a büntetések következetes alkalmazásáról szólt.

Marci sok személyes tapasztalattal dobta fel az előadását, ami mindenki számára figyelemfelkeltő volt.

Marci előadása után, ebédelni mentünk, a többi játékvezetővel együtt.

Az ebédet Herczeg Béla bácsi (testnevelő, edző, MKSZ UP szakreferens) előadása követte, amely  a játékvezetők helyezkedéséről szólt  a játéktéren, valamint a partneri kapcsolatról a résztvevőkkel. Összességében a kommunikációról.

A továbbképzés végén, egy fizikai felmérő futás várt minket, úgynevezett YOYO teszt (szakaszos, állóképességi teszt). Ezen mindegyikőnk jól teljesített.

Sok hasznos, jó dolog hangzott el az előadásokon, amikből tudunk tanulni és felhasználni a későbbiekben.

Várjuk a következő képzést!!!!